Ik heb een eigen actiepagina van het WNF aangemaakt: https://kominactie.wnf.nl/actie/julia-smit.  Daarop zal ik maandelijks een derde van de winst overboeken, zodat iedereen precies kan zien hoeveel ik afdraag aan het WNF.

Voor het logo heb ik de zogenaamde dubbele neushoornvogel getekend, een vogel die voornamelijk in de amazone voorkwam maar met uitsterven wordt bedreigd. Ik verspreid onder andere deze maar ook andere bedreigde diersoorten zoals de olifant en de neushoorn op mijn kaartjes, waarmee ik hoop dat ze vooral ook in het echt weer meer verspreid worden!

Over het WNF

'Voor ons staat de natuur niet tegenover de mens, maar zijn we er onlosmakelijk deel van. We houden van die allesomvattende natuur. Van planten, dieren en mensen in hun grootst mogelijke diversiteit. Wij zijn natuur!

Biodiversiteit en het voortbestaan van de aarde zijn voor ons een groot goed. Daarom doen we er alles om aan dat te beschermen en te herstellen. Dat is hard nodig, want we putten de aarde meer uit dan ze aankan. We willen de relatie tussen mens en natuur weer herstellen, in één wereld waarin beide kunnen groeien en bloeien. Zodat toekomstige generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij. Iedereen die hart heeft voor natuur kan samen met ons een bijdrage leveren. Verbinding is een van onze kernwaarden. Hoe beter en opener we daarin zijn, hoe beter we in staat zijn ons ideaal te verwezenlijken, op allerlei manieren en met zoveel mogelijk mensen en partijen. Met ons worden ze onderdeel van een beweging en dragen ze bij aan iets groters voor volgende generaties: één wereld waarin mens en natuur kunnen groeien en bloeien. Die eenheid, dát is waar we als WWF van houden en waar we voor strijden.
Dag in, dag uit, met hart en ziel, met alles en iedereen. Dat is onze missie.'

 

Afkomstig van de site van het Wereld Natuur Fonds, 2022. 

 

Voor meer informatie over het WNF en hun acties kun je hun website raadplegen: www.wwf.nl